På besøg i Strynø litterære forening

Fredag d. 26. oktober læste jeg op og fortalte om mit forfatterskab på Strynø Gamle Mejeri, et hyggeligt sted med højt til loftet og god stemning.

Strynøs litterære forening står for flere forfatterarrangementer i den kommende tid. Hold øje med dem! Inden oplæsningen kan man tilmelde sig fællesspisningen i mejeriet og få et lækkert måltid mad for et beskedent beløb.

Der er færge fra Rudkøbing til Strynø, en behagelig sejltur på en halv times tid.

Den svære Toer 2017

Lørdag den 21. oktober blev Danske Skønlitterære Forfatteres nye pris Den svære Toer uddelt for første gang. Prisen på 50.000 kr. gik til Caroline Albertine Minor for novellesamlingen Velsignelser.

Bogen handler om de tunge ting i livet, død, tab, svigt, brud, mennesker der forsvinder fra os, og som efterlader os i sorgens limbo, neddykket i tomhed og savn. Men også om hvordan livet umærkeligt kan få tag i os igen, gennem tilfældige møder, fysisk kontakt og berøring, sex, mennesker der rækker ud, omsorg og uventet venskab. Det bliver altsammen fortalt i et strømførende sprog, der hele tiden er levende og let, på trods af det indimellem hjerteskærende stof de bakser med.

Juryen bestod af Lone Aburas, Dennis Gade Kofod og mig selv, der havde fornøjelsen af at overrække prisen.

Foto: Torben Åndahl

 

 

Blixenprisen 2016

Den 27. maj er der fest i den danske bogbranche. Forfattere og forlag, boghandlere og læsere samles for at hylde den dansksprogede litteratur. Det er andet år fejringen finder sted, og i år foregår det i Dronningesalen i Den sorte Diamant.

Ved festen bliver der uddelt en lang række priser, blandt andet en Blixen for årets redaktør. Jeg sidder i juryen sammen med Lars Ringhof og Benn Q. Holm og har fornøjelsen af at skulle overrække prisen.

Det bliver en festlig aften med fokus på bogen og alle dens aktører.

 

Skumringstime på Avedøre Bibliotek

Mandag d. 9. november deltager jeg i fejring af Nordisk Biblioteksuge på Avedøre Bibliotek kl. 19-21. Temaet er venskab. Jeg læser op fra en af de islandske sagaer, Laksdølernes saga, i den nye oversættelse. Der er også fortællinger fra Danmark, Island og Grønland plus færøske sange på programmet. Og smagsprøver på nordiske specialiteter. Det bliver garanteret hyggeligt!

Oplæsning i BASEMENT POETRY

Fredag d. 2. oktober kl. 19 læser jeg op i Basement Poetry sammen med Ina Munch Christensen og Pia Møller Nielsen. Det er Ndr. Frihavnsgade 17B, baggården. Dørene åbner kl. 18.30. Der er gratis adgang.

Oplæsningsaftenerne i Basement plejer at være både hyggelige og uhøjtidelige, og der er en fin, fortættet atmosfære i kælderlokalerne hvor man sidder på et blandet sortiment af stole, sofaer og taburetter! Alle er velkomne.

 

Regn-Skov

I maj/juni følger jeg et kunstprojekt “Regn-Skov” på Statens Værksteder for Kunst hvor Poul Pedersen og hans to assistenter Anders Bonnesen og Kit Kjølhede arbejder på værket af samme navn. Det er inspireret af David Tudors lydkomposition Rainforest IV.

Min opgave er at skrive om hele forløbet og om de tanker og refleksioner der knytter sig til både proces og værk. Det vil senere blive udgivet i en lille bog i forbindelse  med at værket vil blive vist i forhallen på Nivaagaard fra begyndelsen af september.