Gennem solens øje

ROMAN

Gennem solens øje

'Gennem solens øje' er en magisk-realisk fortælling om tilværelsens mange dimensioner og mystiske lag.

Den trediveårige maler Anna møder en synsk dreng på seksten og drages ind i fantastisk historie om en ung dansker, David, der under et ophold i Ægypten indføres i magiens kunst.

Poul Borum, Ekstra Bladet:

“Gennem solens øje er en raffineret opbygget historie om den trediveårige maler Anna, der møder en synsk dreng på seksten, og som en moderne synsk sætter han sig ved computeren og skriver Annas ubevidste fortælling, som er bogens hovedhistorie, fortællingen om David, en ung dansker, der indvies i det gamle Ægyptens mysterier.

Ligesom den første bog handler den nye om en rejse som billedet på en bevidstgørelse af det ubevidstes magt, en mystisk indvielse til ‘den indre verden’.”

(…)

“Den er både spændende og tankevækkende, lidt hen ad Castanedas Don Juan-bøger.”

Bent Mohn, Politiken:

“Anne-Mette Riis Rasmussen vil nok skrive realisme, men hun vil især nå frem til noget eksistensielt, det afgørende, der hedder sjælens møde med Gud eller de universielle magter. Hendes ærgerrige mod til at være anderledes bør anerkendes.”

Gudrun Lau Bjerno, Bibliotekernes lektørudtalelse:

“Det overnaturlige element væves naturligt ind i romanens ellers meget realistiske univers i et velskrevet sprog. Derved kan bogen i højere grad læses som en kvindes udviklingshistorie, end som en roman om det overnaturlige – lidt i slægt med de mellem- og sydamerikanske fantastisk-realistiske fortællinger.”