Havfruer kan ikke drukne

ROMAN

Havfruer kan ikke drukne

'Havfruer kan ikke drukne' er en kvindelig udviklingshistorie, en poetisk roadmovie og et moderne eventyr om den 25-årige Sophie der drager af sted med sin kuffert og lader omgivelserne føre sig gennem landet til hun når ud til havet hvor hun føler sig hjemme.

Poul Borum, Ekstra Bladet:æ

“… en usædvanlig talentfuld og spændende roman, som i symbolsk-realistisk eventyrform følger et svangerskab fra undfangelse (voldtægt) til fødsel.”

(…)

“Romanen er usædvanlig tæt i sin sansning af natur og mennesker. Skønheder og væmmelser registreres med en kontrolleret intensitet, som imponerer.”

(…)

“Alt sker ligesom tilfældigt på vores vej gennem livet, synes bogen at ville sige. Alligevel er vi omgivet af magiske tegn, både i drømme og mareridt  og i dagslyset. Selve kontakten med andre mennesker er magisk, uforståelig, ofte skræmmende, men også ofte smuk. Og det skildrer Riis Rasmussen utroligt nærværende og vedkommende.”

(…)

“Hendes bog er en oplevelse.”

Nina Lekander, Ekspressen, Sverige:

(oversat fra svensk)

“Anne-Mette Riis Rasmussens Havfruer kan ikke drukne handler om Sophie der i en alder af 26 pludselig forlader barndomshjemmet. Hun strejfer om ligesom pigerne i filmene Vagabond og Betty Blue uden at forklare baggrund, tanker eller fremtidsplaner for dem de møder, men altid parat til at kaste sig ind i enhver bare nogenlunde udholdelig sammenhæng.”

(…)

“Det er smukt, det er skrøbeligt, det er en poetisk roadmovie i bogform, med oprørskhed, men uden slagord eller program Anne-Mette Riis Rasmussen har skabt.”

Erik Skyum-Nielsen, Bogens verden:

” … har tålmodighed til at føre ærindet helt igennem, dertil hvor realismen umærkeligt forener sig med eventyret og myten, hvor erfaring og drøm bliver ét, takket være en særlig skrift, prøvende, tøvende, dristig og stærk – sikker når den blander epik og fantastik, suggererende når den forvandler tingen til symbol.”