Havmandens hotel

ROMAN

Havmandens hotel

Havmandens hotel foregår i den lille by Lysted ved Vesterhavet hvor arkitekten Helle har bosat sig i sit drømmehus, i nærheden af det sommerhus hvor hun som barn var på ferie hos sin moster Nete og kusine Clara.

På stranden træffer hun tilfældigt lægen Henrik som viser sig at bo i det gamle sommerhus, og på havbunden dukker et mystisk hotel op hvor kvinder fortaber sig og glemmer hvem de er, i havmandens dragende favn.

Nye møder bringer en fortrængt fortid af uforløste forhold for dagen, ligesom gamle svigt og bedrag gentager sig og bliver til ny uforsonlighed. En underfundig og magisk-realistisk roman om ikke at kunne finde kærligheden og om at svigte dem der står en nærmest.

Katinka Bruhn, Weekendavisen:

“Ferierer man ved Vesterhavet, kunne strandtasken med solbriller og badetøj meget gerne også indeholde Anne-Mette Riis Rasmussens roman Havmandens hotel. I en klit med lyden af bølger i øregangen kan man så følge historien om arkitekten Helle, der bor i den lille fiktive ferieby Lysted, der i slående grad minder om Lønstrup.”

 (…)

 “Havmandens hotel er lille og intens og smukt fortalt. Rasmussen har sans for timing og river sine esser ud af ærmet, når man mindst venter det, og har iøvrigt kloge ting at sige om forholdet mellem mennesker.

Anbefales!”

Signe Rugtved Andersen, Bibliotekernes lektørudtalelse:

“Denne velskrevne og spændende roman tematiserer de svigt, der sker blandt dem, som står hinanden nærmest og forsøget på at finde kærligheden.”

Ib Ahnfeldt, god-bog.dk:

“Det er en charmerende bog, der hele tiden fængsler og overrasker.”

Claus Grymer, Kristeligt Dagblad:

“Virkeligheden er et dyb af hemmeligheder – fornemmer man. Den enkle stil har flere lag, end den uden videre afslører. Og man drages ind i noget, som man ikke rigtig ved, hvad er. Teknikken gennemføres med virkningsfuld diskretion.”

(…)

“I glimt kommer fortiden nær med dens uforløste, langtidsvirkende brud. I en stil, hvor Anne-Mette Riis Rasmussen forener lethed med tyngde, berettes kortfattet, men udtryksfuldt om de følelsesmæssige spændinger, der med rod i jalousi var mellem pigerne.”

(…)

“… er med sine enkle midler ganske kompliceret. Men mest medrivende, når den viser mådehold med effekterne.”

Ann-Kristine Hald, Bogrummet.dk:

“Anne-Mette Riis Rasmussen har med “Havmandens hotel” skrevet en forunderlig lille sag, der handler om kærlighed, familie og identitet. Og med et lille twist af magisk realisme.”

(…)

“Denne magiske realisme er lidt atypisk for danske romaner og til at starte med gav det ikke så meget mening. Men desto længere man kommer ind i bogen og tænker over alle elementerne desto mere mening giver de som helhed. Riis Rasmussen skriver utrolig godt og det er altid spændende at se, hvad der sker på den næste side. Alt i alt en rigtig god roman, som bestemt fortjener genlæsning en dag.”