Om mit forfatterskab

Jeg prøver at skrive det jeg ikke kan sige. Det er min dybeste motivation til at være forfatter.

Engang hørte jeg en forfatter kalde sig selv for postromantiker. Det er jeg vist også.

Når jeg skriver, er det samtidig en erkendelsesproces, et forsøg på at give sprog til det ubevidste, det anede og ikke helt forståede. Følelser, begær og længsler som styrer vores liv uden at vi er klar over det. Vores fantasi og indre forestillinger er i høj grad med til at skabe vores virkelighed.

Identitet spiller ofte en rolle, det at blive et menneske og udtrykke sit individuelle selv og samtidig rumme en længsel efter at forbinde sig med andre, og som en ægte romantiker, med altet eller universet, eller hvad man nu skal kalde det. Gud?

Jeg veksler mellem tro og tvivl på altings sammenhæng, og at der er en mening med vores eksistens.

Men jeg er også benhård realist og elsker den konkrete, fysiske virkelighed og den moderne verden med al dens støj og flimmer. Jeg er optaget af den måde vi lever vores liv på, de relationer vi har til hinanden, de valg vi foretager, og de svigt vi begår. Jeg har et godt øje til tilværelsens absurditeter og paradokser. “Livet er en tragedie på tæt hold, men en komedie på lang afstand”, som Chaplin har sagt. Uden humor går det ikke.

Realisme omfatter både den ydre og indre virkelighed i min verden. Ofte indgår der elementer af eventyr, myte og fantastik i mine historier. Igen en måde at forsøge at sige det uudsigelige.

Jeg skriver mine historier om mange gange for at finde så præcist et sprog som muligt for det jeg gerne vil udtrykke. Sprog betyder meget for mig. Det skal være en nydelse at læse.

Biografi

Født 1956 i Kgs. Lyngby

Opvokset i Randers og omegn

Uddannet bibliotekar fra Danmarks Biblioteksskole i Aalborg, 1980

Første novelle “Min gode ven Kalle” offentliggjort i Information, 1984

Debuterede i 1987 med romanen ”Havfruer kan ikke drukne” på forlaget Gyldendal

Uddannet fra Forfatterskolen i København, 1989

Har siden udgivet romanen “Gennem solens øje” (Forlaget Anubis) og novellesamlingen “Bryggen – en storbysaga” (Tiderne Skifter) samt lille bog “Bjerget” sammen med billedkunstneren Poul Pedersen som jeg har også har skrevet en biografi “Den visuelle digter” om. Seneste udgivelse er romanen “Havmandens hotel”

Har modtaget Peder Jensen Kjærgaard og hustrus forfatterlegat samt arbejdslegater fra Autorkontoen og Statens Kunstfond

Bor og arbejder i København

Medlem af bestyrelsen for Danske Skønlitterære Forfattere fra 2011-